vrijdag 1 september 2017

DUIF IS DOOD


In het stadscentrum oefent Pop het ongemerkt naderend sluipen. Duiven hebben het ook een beetje op hun eigen geweten. Ze dagen Pop uit door de tijd te nemen en vlak voor haar voeten ladida heupwiegend kruimeltjes en koude frietjes van de grond te pikken. Haar tijgeren levert veel bekijks op van winkelend publiek. Ik doe mijn best om Pop haar pleziertje te gunnen, zonder dat er dooien vallen, niet in de laatste plaats omdat alle ogen op haar gericht zijn. 



In eigen tuin vertoeven sinds jaar en dag een roze houtduivenkoppeltje plus twee andere vliegende ratten van dezelfde soort die hun fruitige flatsch bij voorkeur mikken op nog schone ruiten en op het gazon voor de deur zodat je, als je niet oplet, paarse vlekken in het kleed loopt. De twee vette tortelduifjes van hetzelfde geslacht fladderen bij voorkeur in de Japanse honingboom boven de eettafel in de patio die constant bezaaid ligt met takken, bladeren, eierschalen en veren. Maar hé, we zijn dierenliefhebbers, dus we tolereren het.



Aan de straatkant bombarderen de vier met veel genoegen vanuit een uit model geraakte es eronder geparkeerde wagens, wat meer dan eens gevloek van straatbewoners oplevert. Je begrijpt dat niemand het erg zou vinden, wanneer de duiven zouden verkassen. Pop hoort, ziet en helpt ongevraagd. Terwijl ik binnen onwetend van dit alles de bedden opmaak, bespiedt zij geduldig een brutale duif in haar tuin. De duif vliegt voor de zekerheid naar de buren en waant zich veilig. Niets is minder waar, blijkt uit een reconstructie. De langs de draad scharrelde duif moet op de plek waar de bodem is ingezakt, door Pop gepakt zijn. Onze vogelhond is allang 'uitgespeeld' als ik beneden kom. De tuin ziet eruit als het sprookje van Vrouw Holle, en de dooie duif ligt voor de terrasdeur naast een kaarsrecht zittende Pop die verwacht met goud overladen te worden. Wat kunnen we anders dan haar complimenteren. De duif wiens krop vol zit met eikeltjes, nemen we mee naar het bos voor de vos heeft-ie niet voor niets het loodje gelegd.



Je bent meer dan welkom op mijn website    

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak

 You're more than welcome on my website where lots of dog stuff's going on.