vrijdag 12 mei 2017

HOOPERS

Foto: Mieke Sniers


Pop en ik volgen de behendigheidscursus bij Cana Hondensport. Gezellig en leerzaam voor het onder meer zelfstandig functioneren en anticiperen van honden op gebeurtenissen en obstakels onderweg. Vanwege Pops loopsheid zou ze gedurende die tijd niet kunnen lessen. Heerlijk dat Cana Hondensport zo flexibel is en ons aanbiedt om tijdelijk over te stappen naar de hoopers girlgroep. Vooral fijn omdat ze bij Cana lekker kan ontspannen: hier geen opdringerige kerels en verplicht aan de riem wandelen, maar even lekker uit je dak gaan. Pop is wel minder gefocust vanwege de loopsheid: tussen de beurten in snuffelt ze het terrein af, haar aandacht verslapt na een paar hoops en ze is eerder moe. Of zou dat komen omdat ze ervoor, tussendoor en erna met Zazzi, Kess, Medusa, en Payka ravot? 

Bij Hoopers loodst de standvastige handler de hond zonder druk, met de stem en armgebaren op afstand door en langs hindernissen die bestaan uit hoops en barrels. Het ziet magnifiek en tegelijk simpel uit, maar alles wat er gemakkelijk uitziet is moeilijk. Net als agility is hoopers handig in de dagelijkse praktijk omdat je als een verkeersagent met een eenvoudige non-verbale aanwijzing (wapperende armen) je hond in alle windrichtingen kunt sturen.

Due to her heat, Pop temporarily traded agility for hoopers, because that is a girl group. She does her best, but she is less focused and sooner tired. No problem: we train for fun. 

Bezoek mijn vernieuwde website     Visit my restyled website:

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak
lots of dog stuff's going on there