woensdag 19 november 2014

ONTLADEN


Schapen die grazen onder het mom van diversiteit. Maak dat de kat wijs! De libertijnse schaapherder met zijn mobiel eeuwig aan een oor gekluisterd (hij weet dat iedereen hem wel kan schieten), blokkeert met de schapen de toe- en uitgang naar het hondenbos. Strontvervelend. Aangezien Byker en Skip elkaar zouden opjuinen, beletten we ze dat. De Border Collie van de herder doet voor hoe het niet moet. Hij jaagt de schapen op en hapt in de poten. Veel geschreeuw en weinig wol.

Groen licht voor de rebellen die in het versnipperde landschap direct op doorreis gaan naar het konijnenveld. Een goedaardige Berner Sennen, een sta-in-de-weg, moet het ontgelden met een volle lading blafmunitie. Byker, en dus ook Skip, moeten hun frustratie un instant ontladen. De honden amuseren zich in het veld. Gebroken akkoorden. Tussentijds worden wij getrakteerd op kostelijke verhalen over Bolle en Ciska, en Boeddha en Heintje het huiskonijn die voluit Heineken heette. Mika en haar broer wiens naam me weer ontschoten is, Bagno, Spider, Scotty en Beer komen langs voor een koekje. Is er een blik honden opengetrokken, of zo? Ze krijgen allemaal een knuffel.

Er was een interventie voor nodig om de rebellen te klissen. We togen met een klaarwakkere Byker en twee hompelende honden naar de parkeerplaats. Weer vormde de kudde een vooropgezet obstakel. Om achter in de auto te belandden, moest ik Skip een zetje geven. Het was mooi geweest. PS Niet te bevatten: thuis deed Skip nog eerst wat rondjes om de tafel met het pluche pieppaard in zijn bek alvorens hij rust vond.