zondag 9 november 2014

HONDENTELEVISIE


De Amerikaanse zender DOGTV die zich uitsluitend op honden richt, heeft een poot op Europese bodem gezet. Eind oktober presenteerde DOGTV zich op de televisiebeurs MIPCOM en maakte bekend dat het binnenkort (rond de klok te zien) te zien is in Duitsland, Engeland, Ierland en Frankrijk. Aangezien dertig tot veertig procent van de huishoudens in Noord-Amerika en Europa een hond heeft, en die viervoeters zich overdag vaak zitten te vervelen, is er veel potentieel, redeneert de zender. De programmering is hondvriendelijk: wetenschappelijk (door de top van huisdierenexperts) ontwikkelde programma’s ter vermaak van de waakhond en/of de hond die zich tijdens zijn baasjes afwezigheid allenig voelt.
De kleuren en geluiden zijn aangepast voor de zintuigen van honden en ondersteunen hun natuurlijke gedragspatronen. Het resultaat: een tevreden, gelukkige hond die zonder stress, verlatingsangst of verveling thuis kan blijven.



DOGTV en The Humane Society of the United States hebben de handen ineengeslagen voor dit project. Elke keer als jouw hond geniet van DOGTV ondersteunt hij daarmee het goede doel. Kan het nog mooier?