vrijdag 18 juli 2014

SKOLLI

Skolli Wolli Bolli

Vanwege de hitte aankondiging zijn we vroeger in het hondenmekka dan gewoonlijk. We hebben gelijk gezelschap van Skolli wiens baas zich op de parkeerplaats verbaast waar zijn IJslandse Hond zo grif naar toe is. Sticker Skolli wijkt namelijk sinds 8 weken na zijn geboorte niet van de zijde van zijn ingoeiige baas Jan.

Aan de akoestiek in het bos te horen, rennen onze rebellen reeds de einder tegemoet. Skolli wil knuffels en vooral koekjes van ons. Hij kent the need for speed niet. Tijdens onze wandeling blijft hij trouw tussen Jan en ons in lopen. Skip komt wat drinken en Cruzer laat zien dat ze nu een identieke snee in het oor heeft als Skip: eindelijk bloedbroeders. Haar nek en hals kleuren felrood. Skolli stelpt het bloeden door excessief te likken. Cruzer gaat er plat voor. Zien we Skolli daar zelfs een beetje smoor op haar worden?

Cruzer en Skip verzwinden weer achter de grillige groene wand. Skolli huppelt parallel aan ze mee. Turbulentie achter het struikgewas. Skolli verkeert eventjes in een loyaliteitsconflict. Zonder pardon reist hij naar de honden af! Op stap met onze rebellen kan flink uit de klauwen lopen. Jan laat het niet onberoerd. Het zit ‘m dwars dat Skolli uit zicht is. M. en ik nemen hem lichtjes op de hak: bespeuren we daar lichte paniek? Zal hij hem zelf gaan halen, overweegt hij. Niet nodig, Skolli Wolli Bolli is alweer boven Jan met voor even een rechtop gesteven krulstaart. Een glunderende baas aait zijn beste vriend over de bol. Ongeveer op het tijdstip dat Skolli’s baas thuis achter een kop koffie zit, melden onze honden zich niet geheel vrijwillig.