vrijdag 25 oktober 2013

BINGO

Illustratie: Jorris Verboon. 

Jan Hoek mocht afgelopen zomer voor PS, Amsterdam samenvatten in lijstjes. Dat deed hij heel gevat en herkenbaar. In de finale van 31/8 kwam hij op de proppen met buitenbingo: een spel voor mensen die van ‘aapjes kijken’ houden.

Het gaat zo: je zit met een stel melige personen ergens waar veel volk langskomt. Iedere speler krijgt een kaart. Wie zes van de negen categorieĆ«n op zijn kaart gevonden heeft, roept ‘Bingo!’ en heeft gewonnen. DiscussiĆ«ren of een persoon in een bepaalde categorie valt hoort bij het spel en levert nogal wat hilariteit op (of boze gezichten als je het hardop zegt en betrapt wordt)

Het lijkt me enig om er een hond/baas variant op te maken die je bijvoorbeeld kunt bezigen tijdens een hondenevenement of in het losloopgebied: verenig baas en hond. Dat moet een makkie zijn want bazen gaan op hun hond lijken. Je kunt het uitbreiden naar mensen zonder hond: puur op uiterlijk vertoon aangeven welke hond stereotiep bij de bewuste persoon past. Wie waagt zich aan een versie met goudmontuur gecombineerd met smetteloze witte pantalons, camouflagekleding en een warrige haardos, permanentje en plooirok, camping/hiphop/trainingspak met kettingen behangen.

Illustratie: Jorris Verboon. 31 aug 2013 PS


www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak