donderdag 6 juni 2013

STADSE FRATSEN III

foto An-Sofie Kesteleyn

Knipsels met als onderwerp hond bewaar ik een korte tijd. Een compilatie voordat ze als prop in de prullenbak belanden.

Uit PSvdW  22 december 2012
Argo (14) zag zijn kans schoon: hij ging eens lekker alleen een avondwandeling maken. En hij viel in een moddergat. Daar kwam het stramme oudje niet meer uit. In paniek groef hij zich steeds dieper in. Hagelstenen en striemende regen, de eenzame viervoeter jankte de hele nacht. Tot hij brak en stil werd. Een wakkere burger belde de dierenambulance. Die was snel ter plekke. Ze trokken de bibberende hond uit het zwarte gat en wreven hem eens flink droog. Daarna werd het bejaarde dier ook nog lekker warm geföhnd. In de vroege ochtend werden hond en opgeluchte baas herenigd.



Uit Volkskrantmagazine 22 december 2012
Wandelen met een oude ziel aan het lijntje. Door Eva Hoeke en Carolien Spaans
De dierenarts over Lily het hondje van Tatjana Šimić: Lily heeft een oude ziel. Ik geloof dat; er komen altijd zoveel mensen op Lily af. ‘Ligt dat niet aan het baasje dan’, vragen de interviewsters. Tatjana: ‘Welnee, in de hondenwereld is iedereen gelijk.’


Uit Volkskrant magazine 2013
Gert-Jan Meerkerk, onderzoeker en klinisch psycholoog bij het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving in Rotterdam, over intermitted reinforcement (onregelmatige beloning).
… Als je je hond een nieuw trucje wil leren, gebruik je dat principe. Je beloont hem bij goed gedrag, Niet elke keer en niet altijd evenveel. Juist omdat je niet elke keer een beloning krijgt, maar soms wel en soms niet, werkt dat voor de hersens behoorlijk verslavend …


Uit PSvdW 12 januari 2013
Humberto Tan wordt geïnterviewd door Els Quaegebeur.
Tan is een fan van Cesar Millan vanwege zijn eigenheid: omdat hij de boodschap kan overbrengen en wat hij doet, werkt. Een vakman. Ik kijk graag naar de manier waarop hij gedrag afdwingt bij honden: rustig, vaak zonder woorden. Hij doet plausibele dingen. En ik hou ervan als iemand iets goed en welbespraakt kan uitleggen, ongeacht waar het om gaat.
Zelf heeft Tan een grote Zwitser van 55 kilo. … Ik wist toen hij nog een puppy was dat hij groot zou worden. Dat is belangrijk he, bij de aanschaf, je moet visualiseren hoe zo’n dier eruit ziet als hij af is. Wat ik interessant vind aan het houden van honden is de mentale uitdaging. Je moet hem geestelijk leren beheersen want fysiek leg je het altijd af, zeker bij een reus als de onze. Cesar geeft daar fantastische handvatten voor.

Later in het gesprek over uiterlijk en kleding
… vrouwen zijn zo specifiek over hun lichaamsvormen. Ze houden te veel rekening met de wereld. Ondanks dat een vrouw er mooi uit ziet, is ze onzeker. Onooglijke mannen met een bierbuik denken nog steeds dat ze Tarzan zijn. Mannen maken het zich dus veel gemakkelijker. We doen hoe honden naar elkaar kijken. Mensen beoordelen elkaar ook continue. Als je onzeker bent over je uiterlijk maak je een zwakke indruk, dus ben je kwetsbaar. Mannen willen dat niet, vrouwen vinden het minder erg. Een eigenschap met onmisbare voordelen: vrouwen hebben mijn onverdeelde respect.


www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak