vrijdag 12 april 2013

HOMOHONDEN

roze driehoek

4.08 uur wordt ik wakker gefloten. Midden in de nacht voorspellen feestelijk fluitende merels waar we zolang op gehoopt hebben: voorjaar. 9.00 uur in de ochtend. Ik tuur uit het raam. Een eruptie van roze: de tere kersenbloesem is weelderig aanwezig. Wat een beetje regen kan doen.

De kleur roze staat voor onvoorwaardelijke liefde, zachtaardigheid en verzoening. Heel Frankrijk kleurde gisteren roze: de Franse senaat heeft ingestemd met de invoering van het  homohuwelijk. Hoera voor de roze revolutie. En voor die paar onnozelaars die anderen hun geluk misgunnen: think pink. Homoseksualiteit bestaat, of je dat nu blijft ontkennen of negeren.
Neem een voorbeeld aan dieren. Dieren zijn in het voorjaar druk bezig met de voortplanting of het oefenen daarvoor. Zij doen niet moeilijk over wie het met wie kan doen, zolang het maar met instemming van gebeurt. Jonge verliefde reutjes - liefkozend homohonden genoemd - die droog oefenen op mannelijke soortgenootjes (met een lekkere brede rug), worden onderling volledig geaccepteerd. Bij de vogels legt de koekoek zijn ei in andermans nest om zijn jong daar uit te laten broeden. Bij zeepaardjes wordt het mannetje zwanger. Slakken zijn hermafrodiet enzovoorts. Allemaal puur natuur.

Sakura, de Japanse kers staat symbool voor de lente: een uitbundige tere schoonheid welke van korte duur is, maar die het hart warmte en vreugde schenkt, met de wetenschap dat het weer in grotere getale zal terugkomen.

Zeg nou zelf: ziet de wereld er niet mooier uit met een beetje boel roze?

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak