dinsdag 26 maart 2013

SAARTJE



De geschiedenis herhaalt zich. Toen ik destijds onze voormalige IJslandse hond uitliet in de uiterwaarden, wandelden we dikwijls met Floortje en haar mampie. Nu treffen Skip en ik Floortjes opvolgster Saartje. Skip is net zo dol op de bazin van Saartje als Katur vroeger.
Nog steeds zijn de temperaturen beneden het vriespunt. Wandelaars moeten verplicht doorlopen anders vriezen hun voeten aan de grond vast. We hoeven nog maar een klein stukje over het pad langs de rivier en dan zijn we aan het einde van ons traject. Maar de hond heeft andere plannen.


Hij steekt zijn neus in de lucht en snuift een bekende geur op, nog voordat we aan de overkant van de beek Saartje en haar bazinnetje zien lopen. Skip slaat rechtsaf om de afkorting door de beek te nemen. Op die plek staat het water te hoog. Een eindje verderop ligt er dun ijs op de sloot wat hij gelukkig niet opmerkt. Hij kiest voor de omweg, sjeest langs de wilgen, vliegt door de bocht, en rent over het vlondertje waar Cairn Terriër Saartje hem al tegemoet komt. Samen rennen ze naar haar bazin. Doel van al die moeite: een koekje. Alsof ze nooit wat krijgen.



www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak