maandag 25 juni 2012

PIEKO BELLO


Grote mensen, een pril kleintje en een hele zwik honden waren op Luuds birthday party aanwezig. De honden die amicaal met elkaar omgaan, hadden een weids omheind landgoed ter beschikking waar ze zich kostelijk konden amuseren. De geur van garend barbecuevlees, het warme kampvuur en het observeren van het doen en laten van de genodigden zorgden ervoor dat ze allemaal dichtbij bleven.


Natuurlijk waren er incidenten: Payka die de gastenlijst soms door de war haalde en enkele mannelijke genodigden buiten de deur probeerde te houden. De bescheiden Fellow die onverstoorbaar aan iedereen spontaan haar werpballetje aanbood - Fly met dezelfde boodschap in haar kielzog. Skip die het sijpelende water uit de bierton opslurpte. Kranige pup Zazzi die in ieders armen een knuffelige haven zocht en vond. Payka die een overgeschoten parelhoentje van de barbecue haalde en haar voetzolen ‘schroeide’. Payka die nog een parelhoentje buit maakte met een verbeterde techniek - rechtop op twee achterpoten en met de tip van je lange snuit het gebraden haantje naar beneden duwen. Kala en Flos die uit bedelen gingen terwijl ze dat nóóit doen. Buurhonden Ammi en Moe die achter draad likkebaardend moesten toekijken hoe anderen smikkelden en die het soms teveel werd. Kwik en Payka die in een onbewaakt ogenblik rond middernacht samen de vuilnisemmer omkieperden en genoten van afgekloven kluifjes. Skip die regelmatig rond de  kippenren scharrelde en hoopte dat de hennen die al op stok zaten, van de leg raakten.
Dankzij A. de aanwezige huispyromaan A. die op elke verjaardag een brandje sticht, eindigde het gezellige Pieko Bello feestje rond de hartverwarmende troshoop.


www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak
mydogskipdoesthetrick.blogspot.com- playful dog entertrainment