zondag 10 juni 2012

KATER


De vroege ochtend na de eerste verloren wedstrijd van Oranje op het uitlaatveld. De meeste mannen liggen klaarblijkelijk nog met een kater in bed, want we ontmoeten louter dames met honden. De honden hebben geen flauw benul van de voetbalgekte, en hebben hun eigen perikelen.
Teckel Caspar haast zich achter Wil aan die volgens hem in een te hoog tempo loopt. Een mij onbekende Shih Tzu is even de weg kwijt in het hoge gras. Newfoundlanders Roos en Pip worden tijdens het uitlaten beurtelings geborsteld; ze hebben er een grondige hekel aan en hun vrouwtje heeft uitgevonden dat zo tussendoor het beste werkt. Candi en Tiga sleuren Joke aan de lijn mee. Ongeduldig piepend komen ze voor een knuffel en een koekje. Ik moet ze, net als Labradors Bob en Bono teleurstellen: mijn zakken zijn leeg. Drie aangelijnde Groenlanders hadden ook veel liever losgelopen, in de sneeuw dan. Glimmend zwarte boerenfox Sjors, die ik Sokje noem vanwege zijn vier hagelwitte voetjes, heeft een spoor te pakken en ziet of hoort niemand. Je zou niet zeggen dat hij al 11 is, hij gaat als een speer. Kenzo draagt een spiksplinternieuw rubberen bot in zijn bek. Mechelaar Vai pakt het af om niet meer terug te geven. Een Beagle met korte staart loopt met een boog om het tweetal heen. Skip laat alle commotie langs zich heen glijden en trekt zijn eigen plan.

Men zou verwachten dat het verhaal, gezien de titel, met een kat zou eindigen. Helaas pindakaas, die zijn we niet tegengekomen.
www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak
mydogskipdoesthetrick.blogspot.com- playful dog entertrainment