zondag 27 mei 2012

BIRDS



Een hoop gekijf en gekibbel. Skip duikt zonder nadenken achter de wilgenstruiken waar oorlog woedt. Twee kraaien pikken in op een ekster. Ze rollen wild over de grond. Scheidsrechter Skip kiest onmiddellijk partij voor de eenling: twee tegen één is oneerlijk. Of het slachtoffer inderdaad hulp verdient blijft de vraag: het zou kunnen zijn dat de ekster een dief is. Enfin, Skip is boos en richt zich op, blaft en grauwt tegen de kraaien, die zich voor even laten afschrikken en vluchten naar een hoger gelegen tak. Het verenkleed van de ekster zit helemaal in de war, confuus schudt hij zich uit. Skip loopt op de ekster af en gaat beschermend voor hem staan, want de twee kraaien hebben al een nieuw offensief gepland. Die vallen nu Skip aan, terwijl de ekster zich op de grond uit de voeten. Dan is het mijn beurt om in te grijpen. Met wild zwaaiende armen verdedig ik mijn hond en verjaag zo de kraaien. We lopen snel verder, want waarschijnlijk bevinden we ons in hun territorium en dan blijven de aanvallen komen. Onderweg zie ik dat Skip niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen is: een klein gaatje boven zijn oog is zijn trofee. Wat een held!

BIRDS II
De volgende ochtend valt het kraaienpaar weer zonder pardon aan. Ons vermoeden dat hun nest zich er bevindt wordt steeds aannemelijker.


BIRDS III
Onder de populier waar zich het kraaiennest bevindt wemelt het van de takjes en stenen. De kraai is nu zo agressief dat hij voorbijgangers bekogelt met alles wat hij in zijn bek kan nemen. Het was misschien handiger geweest als zij voor hun nest een rustiger stekje hadden gezocht.

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak
mydogskipdoesthetrick.blogspot.com- playful dog entertrainment